5 tips voor het opbouwen van je namenlijst


5 Tips voor het opbouwen van je e-maillijst

Het opbouwen van je e-maillijst is nog steeds essentieel...

Waarom? Omdat je op gehuurde grond geen huis kunt bouwen! Vandaag de dag merk ik dat veel ondernemers een grote doelgroep opbouwen via Social Media zoals bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Een goed begin, maar...

Een groot nadeel is het feit dat deze doelgroep 'niet van jou' is. Wij zijn namelijk geen eigenaar van Facebook, Instagram of welk Social Media platform dan ook.

Een mailinglijst opbouwen is het fundament van iedere online onderneming en is de grootste prioriteit van je marketing.

Op het moment dat men zich inschrijft op jouw e-maillijst, kun je ze wel direct bereiken. Ook van het e-mailsysteem dat we gebruiken -ik adviseer je ActiveCampaign- zijn we geen eigenaar, maar wel over de e-mail adressen! 

image003

E-mail tip!  

Exporteer of back-up op regelmatige basis (bijvoorbeeld altijd aan het einde van iedere maand) je contactpersonen, zodat je altijd een bestand hebt om op terug te vallen.

  

5 tips voor het opbouwen van je namenlijst
pin it 1

   

5 tips om je email lijst te laten groeien: 

 1. Zorg voor minimale velden op je inschrijfformulier. 
  Hoe meer velden je toevoegt, hoe lager de conversie is (hoe minder mensen zich zullen aanmelden voor je nieuwsbrief of digitale weggever). Je kunt volstaan met alleen een e-mail adres maar ik vraag ook altijd de voornaam zodat ik mijn e-mails kan personaliseren.

 2. Geef in je nieuwsbrief ‘exclusieve informatie’.
  Informatie die je dus nergens anders deelt. Mensen zijn geneigd zich sneller in te schrijven omdat ze deze exclusieve informatie graag willen ontvangen en weten dat je deze info nergens anders deelt. Zorg er dus voor dat je waarde levert en hou je aan je woord door de informatie niet alsnog ergens anders te delen!

 3. Heb je een webshop?
  Doe een aanbod dat, op het moment dat ze zich aanmelden voor je namenlijst, men bijvoorbeeld een 10% kortingscode ontvangen voor hun eerste aankoop.

 4. Zorg dat je een ‘inschrijfbox’ hebt direct onderaan je blogbericht.
  Na het lezen van je blogbericht kunnen ze zich direct inschrijven. Het zou nog mooier zijn als de content waarvoor ze zich inschrijven, relevant of complementair is aan de informatie in het blogbericht.

  Ik zou bijvoorbeeld hieronder een ‘content upgrade’ kunnen maken met: Ontvang nog 3 extra tips om je namenlijst te laten groeien, in je mailbox.

  Een ander idee is, als je bijvoorbeeld een waardevol blogbericht hebt geschreven, dat ze het blogbericht als een .pdf document (naslagwerk) kunnen ontvangen als ze zich inschrijven, dus hun naam en e-mail adres achterlaten.
   
 5. Maak een ‘pop up box’ op je website.
  Op het moment dat iemand je website wilt verlaten, wordt de pop-up box zichtbaar met de mogelijkheid om zich aan te melden voor je e-maillijst. Ik heb mijzelf, op deze manier, al heel vaak ingeschreven voor nieuwsbrieven.

  Ik hoor heel vaak: ja maar Ria, zo’n pop-up box vind ik mega-irritant. Tja, daar heb je absoluut een punt, maar het feit is en blijft dat het succesvol is om zo’n pop-up box in te zetten! En dat is tenslotte het doel... 😉 

  Mijn advies is om eens te kijken naar deze waanzinnige effectieve tool die jouw website omtovert in een leadgeneratie machine.  Dit is een tool waarmee je (onder andere) op verschillende manieren optin formulieren kunt maken. Je kunt zelf de plaatsing op je website bepalen en welke formulieren je wilt inzetten. Wil je nog een stap verder gaan, kan je zelfs je formulieren A/B testen (=splittesten, je kunt testen welke formulieren beter werken zoals bijvoorbeeld qua titel, teksten, button kleur etc.)
Convertbox Overzicht opbouwen email lijst

Als bonus tip wil ik je nog geven:

Indien mogelijk, gebruik dan het woord ‘gratis’ in je tekst. 
Uit testen is gebleken dat men meer geneigd is zich in te schrijven wanneer het woord ‘gratis’ wordt gebruikt, ten opzichte van wanneer het woord ‘gratis’ achterwege blijft.

Wat voor vragen, tips, ideeën, feedback heb jij nog met betrekking tot het opbouwen van je e-maillijst?

Gratis Facebook Training


Misschien vind je dit ook leuk:

Convertbox - website omtoveren in een leadgeneratie machine

je e-maillijst sneller laten groeien?

Wat kun je doen als je te weinig nieuwe adressen op je e-maillijst krijgt?

Gratis Activecampaign basis video training

Gratis Activecampaign Training


Wat is emailmarketing? Een complete uitleg van deze ijzersterke strategie

Wat is E-mailmarketing?

  Een volledige uitleg van deze ijzersterke strategie

Activecampaign site tracking - share

Activecampaign site tracking

Daar wil je vandaag nog mee beginnen

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >