Normaliter als je een link (url) deelt via je berichten in Facebook geeft Facebook zelf onderaan je bericht een soort van ‘overzicht’ weer met een ‘vaste’ afbeelding, de url en korte tekst waarop je kan klikken om naar het desbetreffende artikel te gaan. 

 
Tot voor kort was deze afbeelding niet aan te passen of te wijzigen MAAR nu wel! 🙂


Hoe verander je de afbeelding van je link in je Facebook bericht?

Zie mijn (korte) instructievideo hieronder:
 
[youtube width=”6430″ height=”360″]http://youtu.be/CejFtM9fJJw[/youtube]
 
Als je nu een link deelt via je Facebook Berichten dan heb je de volgende opties:
1. Met de pijltjes toets de afbeelding te kiezen die afgebeeld zijn binnen jouw url (dus heb je een blogbericht geplaatst met meerdere afbeeldingen dan kan je kiezen welke afbeelding je zichtbaar wilt hebben)
OF
2. Afbeelding uploaden (hiermee upload jij een eigen afbeelding!)
Een tip hierbij is:
Maak hier gebruik van door bijvoorbeeld een Call To Action (zoals bijvoorbeeld: klik hier.. Deel deze video.. Wist je dat… Ontdek…) toe te voegen aan je afbeelding.
Door deze Call to Action toe te voegen, vergroot je de kans dat er ook daadwerkelijk op jouw url/link geklikt wordt en waarmee jij automatisch je zichtbaarheid vergroot!
Vond je deze Tip waardevol en in de toekomst meer tips ontvangen? Tweet deze tip of deel deze tip via Facebook.
(mijn dank is groot!) 😉

 

 
 

6 Comments
 1. avatarHans Oud

  Gedeeld!
  Hartelijke Groet,
  Hans.

  • avatarRia

   Dankjewel Hans! Wordt erg gewaardeerd 🙂

 2. avatarJos

  Hoi Ria,
  Afbeelding toevoegen krijg ik niet in beeld, als ik een nieuwsbericht post
  Graag je reactie.

  • avatarRia

   Hmmmm Jos, in alle eerlijkheid daar kan ik je NU nog geen antwoord op geven puur vanwege het feit dat ik niet snap waarom jij het niet in beeld krijgt… ik ga er even achteraan.. Wil jij het van de week nog een keer proberen en mij even op de hoogte houden? Fijne week!

 3. Bart

  Mm… zie dit ook nog niet terug in m’n FB account

 4. Ik heb m’n blog (http://www.goodgreenglam.nl) gekoppeld met Facebook (https://www.facebook.com/GoodGreenGlam), waarbij nieuwe berichten automatisch op de Facebook tijdljin worden geplaatst. Echter het is me nog niet gelukt om dan achteraf de automatisch door Facebook geselecteerde afbeelding te veranderen.
  Heb je hier ook tips voor? Onder “bericht bewerken” krijg ik niet dezelfde optie te zien om een foto te kiezen als bij het handmatig plaatsen van een nieuw bericht.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.