Vanaf vandaag kan je bij Facebook reageren op reacties!
Facebook heeft een nieuwe functie en maakt het vanaf vandaag mogelijk om een reactie te geven op een reactie van een bericht.

 
Voorheen als je een bericht plaatste kwamen de reacties op volgorde van reactie (tijdstip) onderaan de statusupdate te staan. Wanneer je op een specifieke reactie wilde reageren kwam dit ook helemaal onderaan de (lange) rij met reacties te staan.
De mogelijkheid was om de desbetreffende persoon te laten weten dat je specifiek op zijn of haar reactie reageerde door de persoon te taggen zodat hij/zij weet dat jij gereageerd hebt op zijn/haar reactie 🙂

De nieuwe functie waarbij je dus direct op een specifieke reactie kunt reageren zou pas in juli geactiveerd worden maar tot mijn grote vreugde werkt het voor vele Facebook Pagina Eigenaren al vanaf vandaag!

Je moet wel even de functie mogelijkheid aanzetten
 

Hoe zet je de mogelijkheid voor iedereen om te reageren op een Facebook reactie aan?

Ga naar de administratie panel van je Facebook Pagina en klik op Pagina bewerken en vervolgens op informatie bijwerken

Klik in de linkermenu op Toestemming beheren en onderop vink Antwoorden toestaan op reacties op mijn pagina aan.

Wil je reageren op een bepaalde reactie?
Klik dan op de
“reageren”
 

Een reactie op mijn blogbericht hier onder waardeer ik ook héél erg 😉
 
  
 
 
 

9 Comments
 1. Erg duidelijk! Soms zijn het van die zoekplaatjes om te uit vogelen hoe en waar je wijziging kunt doorvoeren. Dit is lekker helder en heb het gelijk aangepast.

  • avatarRia

   Dankjewel Jody (ook voor je reactie!) 😉

 2. Dank je Ria! Alweer zo’n heldere Jip en Janneke uitleg waar iedereen mee uit de voeten kan! Heb het gelijk gedaan. Het enige wat ik gek vind: Als ik op mijn persoonlijke pagina een naam typ, kan ik die persoon in mijn bericht noemen. Op mijn zakelijke pagina kan dat niet. Klopt dat?

  • avatarRia

   Graag gedaan Concetta! Op je persoonlijke Facebook Pagina kan je inderdaad al je vrienden taggen. Dit is niet altijd mogelijk op je Facebook Pagina.Ten eerste moet degene je pagina geliked hebben en vaak ook nog gereageerd hebben op je bericht voordat je ze kunt taggen. Het is voor mij soms ook een uitdaging wanneer ik wel een Facebook Pagina kan taggen en wanneer niet. Je staat op mijn nieuwsbrieven ingeschreven en heb binnenkort een hele goede tip voor wat betreft het taggen!

 3. Pascalle Lembrechts

  Bedankt voor de tip Ria, ik heb het gelijk aangepast 😉

 4. Fijn dit, wat weet je dat toch heerlijk simpel uit te leggen! Wederom dank.

 5. avatarHenk van der Wijk

  Simpel…als je het weet.
  Goeie tip, bedankt Ria!

 6. Francisca

  Ik ben wellicht heel erg blond…maar ik heb nu een half uur gezocht via zowel IE als Firefox maar de optie informatie bijwerken heb ik niet…

  • avatarRia

   Hallo Francisca, hartelijk dank voor je reactie. Inmiddels is dit een ouder blogbericht en heeft Facebook al meerdere keren zijn interface gewijzigd. Ik ben even voor je aan het zoeken gegaan en deze mogelijkheid staat er, in de nieuwe layout, inderdaad niet meer op. Dankjewel voor het mij laten bewust worden hiervan! 😉
   Vraagje: staan jouw reactie nu niet automatisch ingeschakeld? We kunnen samen even een kleine test doen als jij mij jouw Facebook Pagina naam doorgeeft?
   Ik hoor het graag. Groetjes, Ria

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.