FluentCRM een revolutionair e-mailmarketing systeem via jouw eigen WordPress Website


Soms komen er nieuwe online tools op de markt die vanaf het begin revolutionair zijn. Fluentcrm is zo'n tool. 

FluentCRM is een nieuwe én veelbelovende speler voor het versturen van nieuwsbrieven vanuit je eigen WordPress website zonder dure e-mailmarketing software zoals bijvoorbeeld Activecampaign. 

FluentCRM is een WordPress plugin waarmee je heel easy contacten, e-mails, tags, auotmatiseringen én funnels regelt. 

Zoals je ondertussen van mij gewend bent, onderzoek en probeer ik zo’n nieuwe tool eerst zelf uit om mijn mening hierover te vormen. 

En echt waar, ik ben er mega enthousiast over. 

Door de enorme ontwikkelingen en het rappe tempo waarmee dit doorgevoerd wordt, is het bijna een volwaardige tegenhanger van Activecampaign. Inclusief alle functies binnen Activecampaign én meer (en dat uit mijn mond 😊 of in dit geval mijn vingers...)

Ik was én ben nog steeds een mega Activecampaign fan maar het is altijd goed om verder te kijken dan mijn neus lang is 😉.

Met Fluentcrm heb je goud in handen wanneer je: 

 • Niet al te ingewikkelde funnels hebt 
 • Wanneer je graag kosten wilt besparen 
 • Simpel en snel vanuit jouw eigen website campagnes wilt versturen en funnels wilt maken
 • Alle data (in verband met de Wet AVG / GDPR) zelf in handen wilt houden

Er zijn absoluut nog groeipijnen, maar gezien de prijsstelling, de ervaring van de oprichters, de vele enthousiaste ‘early adopters’ (waaronder ik) en de ontwikkelingen die het al doorgemaakt heeft, kan je (zeker voor deze prijsstelling) geen betere optie vinden. De prijs is absoluut nummer één om te overwegen om voor deze WordPress software plugin te kiezen (via deze link krijg je ook nog eens 20% korting op de FluentCRM software). 

In onderstaande video laat ik je zien hoe het werkt en wat je er mee kunt doen. 

Hoe zet je een WordPress e-mailsysteem op?

Om e-mails vanuit WordPress te kunnen versturen heeft WordPress een beetje hulp nodig om daadwerkelijk de e-mails in iemands inbox te krijgen.

Maar ook met alle functies zoals het maken van funnels heb je buiten de kleine investering van de email software FluentCRM twee dingen nodig:

 1. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Server
  Een SMTP server is verantwoordelijk voor het versturen van e-mail berichten. WordPress zelf maakt standaard gebruik van een specifieke functie voor het versturen van e-mails (php mail). Dit levert vaak ontvangstproblemen op en kunnen bij de ontvangers soms tot een SPAM-melding leiden.

  Om dit te voorkomen kun je de daadwerkelijke verzending niet via de eigen server laten lopen maar via een SMTP provider. De gratis wordpress plugin FluentSMTP is hier de ultieme oplossing voor. 
 2.  Een e-mail service
  Voor het sturen en ontvangen van e-mails met het gebruik van je eigen e-mail adres en domein.

  Amazon SES (Simple Email Service) is een geweldige tool hiervoor.

  Amazon SES (Simple Email Service) is een betrouwbare, kosteneffectieve e-mail dienst waarmee je makkelijk en kostenbesparend (bulksgewijs) e-mails kunt sturen en ontvangen met het gebruik van je eigen e-mail adres en domein. De kosten zijn niets in vergelijking met de maandelijkse kosten van Activecampaign of andere Email Service Providers.

  Je betaalt voor Amazon SES slechts $ 0,10 voor iedere 1.000 e-mails die je stuurt!

  Dit is een uitgebreid artikel hoe je eenvoudig FluentSMTP opzet met Amazon SES.

  Je bent binnen no-time up and running!

Hoe nu verder?

Zelf ben ik razend enthousiast en zet ik op dit moment FluentCRM al voor diverse funnels op mijn website in.  Als je geen ingewikkelde funnels hebt en je wilt graag kosten besparen, heb je met FluentCRM goud in handen. 


Maak je al gebruik van een e-mailmarketing systeem en wil jij kosten besparen, alle data (i.v.m. de Wet AVG) zelf in handen houden en simpel, snel vanuit je eigen website e-mails versturen en funnels maken, dan adviseer ik je zeker om FluentCRM te proberen. 

Je kunt het hier aankopen. Dit is mijn affiliatie link. Ik promoot alleen software die ik zelf ook gebruik en waar ik volledig achtersta. In dit geval zou ik je er ook over vertellen als ik geen affiliatie link had. 

Dit krijg je extra

Je krijgt van mij de FluentCRM e-mailmarketing Automation training (in de maak) als bonus als je via deze link koopt. 


Mijn wens is dat jij direct succesvol bent met het inzetten van e-mailmarketing. Ik zal 'over mijn schouder' video's maken hoe je deze tool inzet, waar je aan moet denken, tips, tricks en strategieën. 

Stuur de bevestigingsmail inclusief de factuur van de aankoop van FluentCRM door naar support@riakaashoek.nl en je ontvangt de bonus zo snel mogelijk. That's it! 


Heb je vragen? Stuur mij een bericht of stuur een chat en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Heel veel succes

Meest Gestelde Vragen FluentCRM

Stel je wilt overstappen van Activecampaign naar Fluentcrm. Hoe zet je dan je adressen over?

In ieder e-mail service provider (zoals bijvoorbeeld Activecampaign) kun je jouw e-mail adressen downloaden als .csv bestand.
In FluentCRM kun je dit bestand uploaden.

Let op: zorg dat je wel alle tags (die je in je voormalige e-mail service provider gebruikte) van tevoren instelt in FluentCRM. 

Hoe koppel ik bijvoorbeeld mijn weggever via mijn website met FluentCRM?

Je kunt op diverse manieren je FluentCRM koppelen, afhankelijk wat voor software of landingpage builder jij gebuikt. 

Thrive Architect en Divi Builder hebben FluentCRM al geïntegreerd als e-mail systeem dus kun je direct jouw formulier koppelen aan FluentCRM.
Je hebt direct de mogelijkheid om een lijst en/of een tag te selecteren. 


Thrive Architect integratie met FluentCRM

WP Fluent Forms sluit naadloos aan en je raadt het al... het is van dezelfde bouwers! Ze beweren dat dit de snelste plug-in van alle formulieren plug-ins is. Er kan ongelooflijk veel met de gratis versie. 

Convertbox heeft nog geen directe integratie, maar je kunt met een webhook werken (dit leg ik uit in mijn bonus training). 


Kun je ook e-mails versturen zonder Amazon SES?

Amazon SES (Simple Email Service) is een betrouwbare, kosteneffectieve e-mail dienst waarmee je makkelijk en kostenbesparend (bulksgewijs) e-mails kunt sturen en ontvangen met je eigen e-mail adres en domein. Lees in dit artikel alles over Amazon SES

Je hebt een email dienst nodig om de e-mails veilig en vertrouwd in iemand zijn mailbox te krijgen. Mocht je FluentCRM willen gebruiken dan kun je dit koppelen aan meerdere Email Service Providers (zie screenshot). 

Andere providers om e-mails vanuit je website versturen

Als je alles opslaat in je WordPress site, hoe weet je dan of je volgens AVG werkt?

Lees hier een uitgebreid artikel waarom jij hoogstwaarschijnlijk met je e-mailmarketing niet voldoet aan de Wet AVG...

Het állerbelangrijkste is dat de persoonsgegevens (data) wordt opgeslagen op een server in Europa. Wij als ondernemer/marketeer hebben onderzoeksplicht en zijn zelf verantwoordelijk. Vraag dus altijd na bij je hostingpartij WAAR je data wordt opgeslagen want dan weet je of je voldoet aan de Wet AVG. 

Misschien vind je dit ook leuk:

Convertbox - website omtoveren in een leadgeneratie machine

Tover je website om in een leadgenaratie machine

Wat is emailmarketing? Een complete uitleg van deze ijzersterke strategie

Wat is e-mailmarketing?

Een complete uitleg van deze ijzersterke strategie

Ben jij in overtreding met je e-mailmarketing? Privacy Shield ongeldig!

De kans is groot dat jij met je e-mailmarketing in overtreding bent met de Wet AVG (Privacy Shield ongeldig)

Verstuur jij online nieuwsbrieven of marketing e-mails én maak je gebruik van een Amerikaanse dienstverlener zoals bijvoorbeeld Mailchimp, Convertkit, Activecampaign (of resellers van Activecampaign), Hubspot of andere email marketing systemen? Dan is de kans groot dat je in overtreding bent met de AVG. Voordat je nu in de kramp schiet, lees verder voor de oplossing(en).

Amazon SES - voordelige email marketing (op eigen server)

Voordelige e-mailmarketing met Amazon SES (op eigen server)

Amazon SES (Simple Email Service) is een betrouwbare, kosteneffectieve e-mail dienst waarmee je makkelijk en kostenbesparend (bulksgewijs) e-mails kunt sturen en ontvangen met je eigen e-mail adres en domein.

Activecampaign, gratis basis training

Gratis Activecampaign Training

In deze GRATIS Activecampaign Basis Training
leer je stap voor stap alles wat je moet weten om Activecampaign succesvol i
n te zetten v
oor jouw (online) bedrijf

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>