Gaat Google Plus verdwijnen of niet?


Naar aanleiding van een direct message op Facebook van Robert naar aanleiding van mijn Google Plus training: Ontdek De Kracht Van Google Plus Voor Jouw Onderneming, schrijf ik dit blogbericht.

 
Twee weken geleden zijn er speculaties geweest dat Google Plus zal verdwijnen. Deze speculaties zijn tot stand gekomen naar aanleiding van het plotselinge vertrek van Vic Gundotra (het hoofd, gezicht van Google+). De plaats van Vic Gundotra is inmiddels overgenomen door David Besbris.
 
Mijn quote / gezegde van Google plus is:

“Jouw ideale klant zit misschien (nog) niet op Google+, ze gebruiken wél Google”. Waar jij graag zichtbaar wilt zijn.

Wie gebruikt er vandaag de dag namelijk géén Google?!?

 
De laatste dagen heb ik veel contact gehad met mijn internationale collega’s en daarbij legt Mark Traphagen in dit (Engelse) blogbericht precies uit wat de status cq. verwachting is van Google Plus.
Ook ondernemer Nathan Veenstra van Letterzaken heeft zijn licht laten schijnen op alle speculaties over het eventueel verdwijnen van Google Plus. Wat een verademing zijn blogbericht! Ik kan het niet beter verwoorden dus mijn advies in deze is om ook absoluut even zijn artikel “Is Google Plus ten dode opgeschreven na het vertrek van Vic Gundotra?” te lezen!
Google Plus blijft onderdeel van Google en zoals ‘mijn’ statement zegt: Google blijft wel Google en is én blijft op dit moment de grootste zoekmachine!
 

 
Google Plus = Google Search

 
De “fout” zit hem in dit geval dat iedereen denkt cq. verwacht dat Google Plus wéér een ander Social Media Platform is. Zodra je deze gedachten laat varen en Google Plus gaat gebruiken / hanteren als zoekmachine optimalisatie en daarnaast optimaal inricht om de juiste mensen te benaderen (door middel van je ‘kringen’) zal je optimaal profijt hebben van Google Plus! (nog maar niet te spreken over de enorme waardevolle functies zoals Hangouts! 😉 )
Uiteraard bestaat de mogelijkheid dat er wijzigingen zullen komen ten opzichte van Google Plus maar dat is op ieder Social Netwerk van toepassing.
 

 
 

3 Comments
  1. Goed dat jij ook een statement maakt tegen de speculatieve berichten in de media Ria. Op de dag na al dat geroddel heb ik er ook een compleet blog aan gewijd. Er kwamen namelijk uit verschillende hoeken duidelijke statements die deze geruchten expliciet ontkrachtten. Ik heb ze op een rijtje gezet en zou mijn blog hier graag delen als je dat goed vindt.

    • avatarRia Kaashoek

      Ja hoor Nathan, héél graag zelfs! Dan kan ik je blogbericht eventueel ook delen in mijn blogartikel zelf. Hartelijk dank voor je reactie!

  2. Ik zie dat je mijn blog inmiddels zelf ook gevonden hebt en hebt gereageerd, waarvoor dank! 🙂
    Voor de geïnteresseerden, hierbij mijn visie op de speculaties over Google+: letterzaken.nl/google-plus-ten-dode-opgeschreven-na-vertrek-vic-gundotra/

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.