IGTV Handleiding & Tips

 

Heb je al gehoord van de nieuwe Instagram functie: IGTV (Instagram TV)?

IGTV is de nieuwe video app cq. platform van Instagram met video’s van max. 1 uur. Alles wat je moet weten over IGTV app in deze IGTV Handleiding en Tips.

 

Hoe maak jij je eigen IGTV kanaal aan?

Je kunt je IGTV aanmaken via de standalone applicatie van Instagram of via je Instagram homepgage.

 

IGTV aanmaken via de IGTV applicatie:

 1. IGTV is een ‘stand alone’ applicatie van Instagram.
  Zodra je de aparte applicatie geïnstalleerd hebt, wordt deze wel zichtbaar in je Instagram account maar je dient dus eerst de IGTV app apart via je app store te downloaden.IGTV Kanaal maken
 2.  Na het downloaden kun je via instellingen je eigen kanaal aanmakenIGTV kanaal maken
  IGTV aanmaken(afbeelding via Instagram app)

 

IGTV aanmaken via Instagram Startpagina:

 1. Klik op het IGTV icoontje rechtsbovenin op je Instagram Home Pagina
 2. Klik vervolgens op tandwieletje in de IGTV applicatie, dit brengt je naar een menu
 3. In dit menu heb je de mogelijkheid om je kanaal aan te maken

 

IGTV Kanaal aanmaken

(afbeelding via Instagram app)

 

Het eerste wat je zult zien als je inlogt op IGTV is een video waarvan Instagram denkt dat je die leuk zult vinden. Deze staat ook gecategoriseerd onder ‘Voor Jou’. Zie screenshot hieronder.

 

 

De video zal automatisch afspelen maar het geluid staat standaard uit. Wil je meer video’s ontdekken waarvan Instagram denkt dat dit relevant is voor jou dan hoef je alleen maar door titels van de video’s onderaan heen te scrollen.

Onder ‘Populair’ zul je trending video’s vinden van personen die je niet volgt (dit is eigenlijks Instagrams manier om jou kennis te laten maken met nieuwe personen om te volgen).

Naast de ‘Voor Jou’ tab is ‘Volgend’ tab zichtbaar. Je kunt hier de video’s bekijken van degene die jij al volgt via Instagram,

Als je een video wilt bekijken (gekozen uit je video-steam), klik dan op de video door op het scherm te klikken. De titel en de omschrijving verwijderen en de video wordt zichtbaar op een volledig scherm.

Een niet afgekeken video blijft bewaard onder tabblad ‘doorgaan met kijken’.

 

Interactie op een IGTV video:

 

IGTV handleiding

 

Je kunt, net als bij een Instagram bericht, reageren op een IGTV video door middel van een hartje, reactie of delen functie.

Wanneer je op het ‘berichten-icoontje of ‘reactie-icoontje’ klikt worden alle reacties zichtbaar en kun je zelf ook een reactie plaatsen.

 

IGTV Tips & Technieken voor je eigen IGTV kanaal:

 

✰ Je kunt IGTV gebruikten op zowel mobiel als op je computer (inclusief het uploaden!).

 

✰ Het is alléén mogelijk in ‘portret-modus’ oftwel verticaal.

 

✰ Video uploads is op dit moment (voor de meeste kanalen) alleen mogelijk tot en met 10 minuten. Uiteindelijk zal dit uitgebreid worden naar 60 minuten.

 

✰ Je kunt niet opnemen binnen IGTV, je kunt alleen video’s uploaden. Je kunt het vergelijken met YouTube.

 

✰ Instagram video’s, Stories (verhalen) en Instagram Live worden niet automatisch bewaard op je IGTV kanaal. Je dient ze zelf op te slaan en vervolgens te uploaden naar je IGTV. 

 

✰ Je kunt niet (zoals bij YouTube) je video’s segmenteren of onder brengen in specifieke lijsten. Je video’s zijn (op dit moment) zichtbaar in 1 lange ketting van opeenvolgende video’s.

 

✰ Bij iedere video kun je een eigen titel en omschrijving instellen. Gebruik deze! 😉

 

✰ De titel van je video wordt rond de 20-25 karakters afgesneden in de ‘thumbnail’ van je kanaal. Mijn advies is om je titels zo kort mogelijk te houden of vermeld de belangrijkste inhoud aan het begin van je titel.

 

✰ Je kunt aanklikbare links plaatsen in de omschrijving van je video! (kan in YouTube ook maar 90% van de online ondernemers maken hier géén gebruik van en dat is een enorm gemiste kans want je wilt ze tenslotte kunnen mailen toch? 😉 #hint) Maak hier dus gebruik van door verkeer en conversies te genereren.

 

✰ Je kunt meerdere hashtags plaatsen in je omschrijving (net zoals een Instagram bericht). IGTV video’s met hashtags worden zichtbaar in de zoekresultaten! 

 

✰ Je kunt je video omschrijving niet meer bewerken na het uploaden dus zorg dat het direct goed is. 

 

✰ Via je Startpagina, rechtsboven in kun je, via IGTV icoon, je IGTV Kanaal bekijken/bereiken

 

Bekijk hier mijn 3 tips hoe je IGTV op- en inzet

 

Ingewikkeld? Wil je meer weten over HOE Instagram in te zetten? Wil je weten hoe je Instagram Stories kunt benutten? Bekijk dan de Instagram training tijdelijk voor slechts €1 !

 

Instagram Training 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments
 1. Hi Ria. Thanks voor je duidelijke uitleg. Ik heb nog een vraag over filmpjes uploaden via mijn computer en snap nog niet zo goed wat nu precies verticaal is. Ik heb veel leuke filmpjes op mijn computer staan en kan ze ook inkorten maar het lukt me niet om ze te uploaden. Wat is nu precies verticaal? En kun je ervoor zorgen dat horizontale filmpjes wel geupload kunnen worden? Via een speciaal platform? Ik probeer nu via de computer een filmpje te uploaden op Instagram maar nu heb ik niet die mogelijkheid. Ik zie de IGTV knop niet dus ik kan ook niet zien wat hij aangeeft als het filmpje niet compatible is. Heel jammer want ik heb al een paar leuke filmpjes staan. Groetjes Mariella

 2. Ja dit geeft hij aan als ik een video filmpje wil uploaden: ‘Beeldverhouding van video moet 9:16 zijn’ Wat houdt dat in?

  • avatarRia Kaashoek

   Hallo Mariella, Dat is de verhouding van je video. Zoals je een video (rechtop) zou opnemen met je smartphone zou kan je dit ook uploaden op IGTV. Ik kan nog niet vinden hoe we video’s van YouTube het makkelijks kunnen converteren maar ik denk dat hier snel software voor beschikbaar komt ;). Groetjes, Ria

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.