Wat is webhosting?

Jij bent hier:
< Terug

Wat is webhosting, alias website hosting, alias hostingprovider, alias hosting?

Wikipedia zegt: ‘webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, ruimte, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website
Als je een professionele website het, dan staat deze op een server (grote computer) die altijd aan staat en altijd verbonden is met het internet. Deze server, computer, host je website en maakt het mogelijk om deze via internet te benaderen. Je website is op deze manier altijd bereikbaar voor al je bezoekers. Met webhosting huur je in feite een stukje webruimte op een server die in een data center staat. Op deze server staan al jouw data (bestanden) die samen jouw website en/of website vormen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld webpagina’s, afbeeldingen, video’s.

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse woord ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website > de host is de ‘gastheer’ voor je website.

De hosting is het fundament voor jouw website, zorg dat deze goed is!

Wanneer heb ik een website hosting nodig?

Webhosting is essentieel als je een website en/of een webshop wilt maken.
Je ontvangt bij je webhosting pakket ook je eigen e-mail adressen.

 

Wat moet ik kiezen als ik alleen maar wil mailen met mijn eigen domeinnaam?

Je kunt dan kiezen voor e-mail hosting.

 

Welke webhosting platform moet ik kiezen?

De keuze is reuze šŸ˜‰ en het vergelijken is ontzettend lastig.
Ik heb diverse hostingpartijen gehad en uiteindelijk overgestapt naar Siteground. Siteground is een van de populairste en best beoordeelde hostingproviders in de wereld. Ze hebben servers in Nederland (belangrijk voor de snelheid!). De pakketten hebben alles wat je nodig hebt (denk daarbij aan: back-ups, SSL certificaat, snelheid, ruimte en niet te vergeten: Support).

Misschien een nadeel is dat het in het Engels is. Support is geweldig. Siteground heeft goede kwaliteit pakketten met goede service voor een goede prijs. Andere hostingpakketten kan ik je niet adviseren (anders was ik er niet weggegaan šŸ˜Š).

EssentiĆ«le tools voor je online businessĀ 

Check mijn favoriete online business tools waar ik fan van ben en die ik dagelijks in mijn business gebruik.
Gebruik deze tools in je online bedrijf om zoveel mogelijk te automatiseren, zodat je een bovenmodaal inkomen kunt verdienen šŸ˜‰

 

Vragen?

Kan ik je ergens mee helpen? Schroom niet om een e-mail te sturen naar: info@riakaashoek.nl

 

Index
>