Webinar (Software)

Jij bent hier:
< Terug

Wat is een Webinar?

Webinar is een samenvoegsel van het woord ‘Web’ en ‘Seminar’. Het web representeert het online gedeelte en seminar voor event. Het is dus een evenement, alias workshop, alias lezing, alias college, alias presentatie of iets anders van informatieve aard op het internet waarbij er online publiek aanwezig is. Kortom: een interactieve live-uitzending via internet.

Deelnemers kunnen vanachter hun smartphone of online devices zoals een computer, tablet het webinar plaatsonafhankelijk volgen. Zij zien en/of horen de spreker(s) via video en audio. Naast beeld kun je ook een presentatie laten zien.  Dit kan 100% live zijn of dit kan een vooraf opgenomen webinar zijn.

Webinars zijn een geweldige manier om je doelgroep te leren kennen, producten of diensten aan te bevelen of te verkopen, leads te genereren door extra waarde te geven.

Waar moet je aan denken voor webinar software?

  • Hoeveel deelnemers kunnen er maximaal in je webinar (let op: er kunnen verschillen ontstaan tussen maximaal aantal registranten of deelnemers. Bijvoorbeeld bij Zoom webinars kunnen er maar bijv. maar maximaal 100 geregistreerd worden, erg onhandig omdat ca. 33% van de registranten ook maar daadwerkelijk aanwezig is)
  • Worden er (automatische) opnames gemaakt van je live webinars
  • Dienen de deelnemers software te downloaden of kunnen ze direct (via een unieke) link het webinar bekijken. Webbased dus geen download.
  • Kan je polls maken
  • Kunnen er afbeelding met Call to actions vertoond worden
  • Is er een prive en openbare chat aanwezig en wat zijn de mogelijkheden?
  • Is het makkelijk schakelen tussen jezelf, je presentatie en eventueel het internet (aan den lijve ondervonden dat dit niet voor alle webinar softwares een vanzelfsprekendheid was).
  • Integratie aanwezig met je e-mailmarketing software?
  • Heb je teken instrumenten nodig?
  • Wil je betalingen accepteren via je webinar software om deel te nemen? (je kunt het ook omdraaien door een (Woocommerce) betaling te accepteren en direct door te laten leiden via e-mail bijvoorbeeld naar het webinar)

Wat is het beste webinar software?

Webinar software heeft als doel een online seminar of evenement live of automated te kunnen geven in een online omgeving. Webinar software helpt je om een online evenement zo makkelijk mogelijk te kunnen organiseren. De beste webinar software maakt het jou gemakkelijk om een webinar te geven en op te nemen zonder complicaties of moeilijk gedoe. Het is moeilijk te bepalen welke webinar software nou het beste is. De beste webinar software aanbieders heb ik  (naar mijn mening) hier uiteengezet.

Index
>