Dankzij Evelien (een oplettende cursist!) kon ik gisteren al via mijn Facebook Pagina laten weten dat Facebook zojuist de Pagina Instellingen compleet heeft veranderd! 
(zie afbeelding hieronder).
 

 
Betrokken volgers van mijn Pagina lieten gelijk weten dat deze wijziging nog niet voor iedereen is doorgevoerd! Zie de reacties op mijn Facebook Pagina bericht
Voor zover ik kan zien heeft er naar aanleiding van deze lay-out verandering (nog) geen speciale wijzigingen in functionaliteiten plaatsgevonden.
Nieuwe Facebook functionaliteiten of wijzigingen zullen absoluut plaatsvinden daar er een paar opties staan die nog niet ingevuld zijn (=> ik hou je daarvan op de hoogte!) 😉
Wel  kan ik je alvast melden dat ik al sinds jaar en dag persoonlijk als pagina beheerder op mijn Facebook Pagina sta vermeld (een vermelding naar mijn persoonlijke Facebook Profiel zie afbeelding hieronder).
 

Facebook Pagina beheerder

 
Of je dit wilt toepassen is een persoonlijke keuze.
Na de update van Facebook met betrekking tot je Facebook Pagina bewerken was deze instelling niet meer aanwezig. Gelukkig is de functie nog wel behouden!
Advies: kijk even of je na de Facebook lay-out wijziging nog steeds als Pagina Beheerder staat aangemeld. Zo niet, kan je dit heel eenvoudig aanpassen:
Ga hiervoor naar je administratiepanel > Pagina bewerken > Pagina informatie bijwerken > klik op ‘Meer…’ > Uitgelicht.
Je hebt de mogelijkheid om bij Pagina-eigenaren de button ‘Uitgelichte pagina-eigenaren toevoegen’ te klikken en voor je afbeelding van je Facebook Profiel een vinkje te plaatsen.
Als bezoekers van je Facebook Pagina de info button (onderaan je bedrijfsomschrijving, zie afbeelding) aanklikken, zien ze wie de Pagina-eigenaar/ Pagina beheerder van de desbetreffende Facebook Pagina is. Dit maakt je Facebook Pagina een stuk persoonlijker en dus minder ‘statisch’. 
 

Door deze functie te gebruiken heb je grote kans dat je niet alleen maar een ‘vind ik leuk’ op je Facebook Pagina krijgt maar daarnaast bestaat er een verhoogde kans om ook nog eens vriendschapsverzoeken te ontvangen omdat mensen graag zaken doen met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen (wel bekende term in het Engels: Know, Like and Trust!) en ze graag persoonlijk met je willen connecten.
Mijn advies is dus om (na de wijziging van Facebook) te checken of je nog steeds als Pagina beheerder staat ingesteld.
Heb jij jezelf als Paginabeheerder ingesteld? Ik hoor graag (in een reactie hieronder) of jij deze functie hebt ingesteld en wat je beweegredenen zijn om het wel of niet te doen?!? 
Dankjewel!

 

 
 

4 Comments
 1. avatarHans Oud

  Ook al ben ik nog niet uitgebreid in de functionaliteiten gedoken, is het een verademing dat je hier zo uitgebreid en verhelderend over schrijft. Het is bijna vertellen en dat maakt het voor mij levendig en word ik enthousiast om mij er verder in te verdiepen.
  Heel hartelijk dank daarvoor,
  Hartelijke Groet,
  Hans.

  • avatarRia

   Dankjewel Hans! Dat maakt het voor mij leuk om blogberichten te blijven schrijven! 😉

 2. ray

  Beste Ria,
  Bedankt voor alle goede tips en deze was ook weer super handig.
  Met vriendelijke groet,
  Ray

  • avatarRia

   Dankjewel Ray! Ook voor je reactie! Waardeer ik enorm! 😉

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.