8 augustus was ik jarig en heb ik 47 kaarsjes uit mogen blazen.Eén van de dingen die op mijn verlanglijstje stond, was een stappenteller. Zo’n horloge die registreert hoeveel stappen je dagelijks loopt.
Wist je dat dagelijks 10.000 stappen lopen effectiever is dan 3x per week naar de sportschool?
Enfin ik registreerde mijn stappen al via een app op mijn iPhone, maar die heb ik niet constant bij me dus waren die gegevens niet accuraat. Soms haalde ik het wel maar dikwijls niet.
Tegen mijn omgeving vertelde ik dat ik dagelijks de 10.000 stappen wil halen (‘challenging’ met een zittend beroep maar gelukkig wel trotse eigenaresse van een hond). Ik hoorde constant hetzelfde: ‘haal jij dat?’ ‘Jeetje dat zijn veel stappen’ ‘ik kom daar bij lange na niet aan’ enz. enz.
Nu mag ik sinds enkele weken met een sportwatch om mijn pols de blits maken en weet je wat nu zo interessant is? Je gaat je erop focussen!
Van de week betrapte ik me erop dat ik om 18.00 uur nog 5.000 stappen moest zetten. Holy shit! Nog 5.000! Toen ging ik rekenen: nog 5 uren te gaan voordat het 23.00uur is dus 1.000 stappen ieder uur.
Fast forward naar bijna 19.00 uur… ik zat al op 7.500 stappen. Hoe komt dat? Ik ben alvast vooruit gaan ‘plannen’: ik ben extra met de trap gegaan, ik heb mijn telefoongesprekken al heen en weer lopend gevoerd, extra wandeling met Bailey (mijn Boxer).
Kortom: ik ben actie gaan ondernemen om mijn doelstelling (10.000 stappen per dag) maar te gaan halen!
 
Hier mijn bewijs:?

 

Wat wil jij laten groeien? 

Je Facebook likes? Je Instagram volgers? Websitebezoekers? Aantal mensen die je mails openen? Leads? Conversies?
Néé, niet alles tegelijkertijd. Focus je op 1 ding..
 

Waar je je aandacht op richt dat groeit! 

 
Meten = weten en gissen = missen
Één van mijn klanten heeft haar Facebook likes binnen 30 dagen verdubbeld omdat ze zich daarop focuste.
Mijn stappenteller is het mooiste voorbeeld. Je gaat nl. dingen verzinnen om aan je doel te komen (let op: stel je zelf wel een realistisch doel 😉 )
 

Stappentellerplan:

  1. Bepaal je doel voor het einde van de maand
  2. Reken terug wat daarvoor (dagelijks) nodig is
  3. Meet, controleer of check regelmatig of je op de goede weg bent
  4. Do the job! Neem actie!

Wil je ook een gericht stappenplan voor jouw business om online meer zichtbaar en aantrekkelijk te worden voor jouw doelgroep? Kom dan naar het ééndaagse LIVE seminar dat ik op 21 oktober a.s. LIVE in Moordrecht geef. Hierin leer je de nieuwste strategieën op het gebied van online ondernemen en klanten krijgen. Je hebt al een ticket voor slechts € 27,- inclusief lunch. Info en aanmelden kan via deze link.
Wat ga jij laten groeien? Welke doelstelling ga jij hanteren? Ik hoor graag je reactie hieronder.
 
 

 
 
 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.