Wet 1: Beslissingen nemen 

Winnaars richten hun beslissingen op datgene wat ze echt willen. Ze nemen snel beslissingen en zijn consequent in de uitvoering.

Winnaars kunnen snel beslissingen nemen, want zij weten dat een slechte beslissing nog altijd beter is dan überhaupt geen beslissing!

Beslissingen nemen vinden veel mensen moeilijk. Vooral als het noodzakelijk is om risico’s te nemen. Dan komt onze angst voor verandering om de hoek kijken.

Uiteraard zul je door je beslissing veranderen. Er kunnen zelfs meerdere dingen in je leven veranderen. Maar de belangrijkste verandering vindt plaats in jezelf en juist dat aspect boezemt ons vaak de meeste angst in.

Vraag jezelf eens kritisch af: wil je echt zo blijven als je nu bent? Of wil je groeien en jezelf op een positieve manier veranderen?

Aan alle groei en verandering gaat een beslissing vooraf. De angst voor een verkeerde beslissing is groot: de angst voor het verlaten van het bekende, ‘veilige’ terrein. We moeten dit veilige gebied verruilen voor het onbekende. Juist het zetten van deze stap geeft ons de beste mogelijkheid om te groeien. Hier liggen de kansen voor iedereen.

 

Wetten van de Winnaars

 

Uit het boek: Wetten van de Winnaars 

 

 

 

 

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.